Enllaços d'interès      Contacte         Castellano   
 
Pàgina principal
La Garriga Societat Civil
Comunitats indígenes zapatistes
Agermanament
Accions cíviques
Fòrum
Notícies
i Novetats
  Agenda d'activitats
Pàgina principal > Notícies i Novetats > 2009

NOTÍCIES I NOVETATS

28 de març 2009

Reemprenem els Capvespre de Chiapas parlant de Palestina

El dissabte 28 de març vam iniciar la temporada 2009 dels Capvespres de Chiapas amb un tema que ens preocupa profundament i que ja hem tractat diverses vegades: Palestina. El títol de l'acte era 'Gaza: la impunitat i el silenci còmplice'. I una vegada més la duresa dels fets, i els somriures i la resistència que s’hi oposen, varen fer que fos un acte ple de sentiment i d’apropament a una realitat a la qual en ge-neral donem l’esquena, només cal dir que no érem més de 15 persones.

Ariadna Jové, de l’Internatio-nal Solidarity Movement, ens va explicar, de paraula i amb vídeos, quina és la situació de Nil’in, uns dels pobles palestins propers a Tel Aviv i que pràcti-cament quedarà aïllat del món un cop s’acabi el vergonyós mur que estan cons-truint els israelians. La resis-tència pacífica d’aquest poble, versus les màquines, els check-points, els gasos lacrimògens, les bales, els morts i detinguts aleatòriament i la política neo-colonial israeliana, és digna de la humanitat. El que està fent l’Estat israelià amb els pales-tins embruta a tots els éssers humans, perquè d’alguna ma-nera som còmplices, ja que ca-llem, i acceptem que els nostres governants callin també.

Ferran Izquierdo, professor de Relacions Internacionals a la UAB i analista de la conflic-tivitat a l’Orient Mitjà, ens va donar elements de judici ben interessants per entendre mi-llor que està passant a Palesti-na, i va facilitar que es generés un interessant debat sobre la qüestió. Entre d’altres conclu-sions, vam aprendre que la famosa negociació que es va reemprendre a Madrid a prin-cipis dels 90 és una fal·làcia, ja que el fort mai negocia amb el dèbil. Per tant els palestins no tenen pràcticament res a dir. El seu futur depen molt més de la correlació de forces que actu-en i governen a Israel. I el que a tothom li queda sempre al pen-sament és: Com pot ser que un poble com l’israelià, que ha pa-tit el que ha patit, pugui estar fent el mateix a un altre poble? Difícil d’explicar, d’entendre, de racionalitzar i d’acceptar.

tornar

2008
2009
Drets Reservats La Garriga Societat Civil 2009
  yurijuarez.com