Enlaces de interés      Contacto         Català   
 
Pagina principal
La Garriga Societat Civil
Comunidades indigenas zapatistas
Hermanamiento
Acciones civicas
Forum
Noticias y Novedades
  Agenda de actividades
Pagina principal > Forum > Que pretendemos

QUE PRETENDEMOS

L’anhelada democràcia (en aquest cas la democràcia representativa) ha esdevingut finalment un somni, sí, però és el somni dels publicistes i els especialistes en marketing. És, en definitiva, el somni dels venedors. Cada quatre anys tots els partits polítics ens intenten vendre un eslògan, ni tan sols un programa polític amb l’anàlisi de la situació i les propostes de gestió i govern, sinó únicament un eslògan. En lloc d’apel•lar a la raó apel•len als sentiments i deleguen la seva tasca en els publicistes i assessors d’imatge. És més important la composició fotogràfica dels cartells electorals i la frase que escullen com a eslògan que el mateix programa polític, que molts cops desconeixem quan ja estem dipositant el vot a l’urna.

Hi ha molta gent interessada a fer-nos creure que és aquest l’únic model possible, que no hi ha una altra manera, però la participació va més enllà d’anar a votar cada quatre anys. Òbviament comporta més feina, i també més responsabilitat, però també és l’única manera d’exercir la ciutadania amb dignitat. Parlem llavors de democràcia participativa, però d’una participació real, constant i implicada en la gestió dels afers públics (que són en definitiva de tots nosaltres).

l Fòrum Civil per la Paraula pretèn anar més enllà de l’acte puntual del vot cada quatre anys (fet que suposa una ració de democràcia de tres segons cada quatre anys) per a construir un espai per a la paraula, un espai de reflexió, debat, propostes i agitació d’idees per tal d’incidir de manera directa en el govern del nostre municipi. No és possible que un petit nombre de persones –siguin una, set o disset- concentrin les decisions que afecten els més de 14.000 habitants de la Garriga, no és possible (i no és veritat) que aquesta sigui l’única manera possible de fer, no ens hi conformem.

El Fòrum Civil per la Paraula fa la crida a que escoltis i t’escoltin, a crear una manera nova de fer política, a reflexionar i a decidir en col•lectiu quins són els grans problemes del municipi. Les persones (aquests 14.000 o més) són els únics capaços de trobar les solucions que beneficiïn tothom. Així que nosaltres parlem i els nostres representants polítics ens escolten i obeeixen. El Fòrum Civil per la Paraula et convida a pronunciar la teva paraula, a fer-te visible, a decidir sobre la gestió municipal participant en les taules de treball que tindran lloc el diumenge 29 d’abril a les 17 hores a fora de l’auditori de l’escola municipal de música i en el vermut-taula rodona amb els caps de llista que es celebrarà el diumenge 13 de maig en el mateix indret a partir de les 11:30 hores. El Fòrum Civil per la Paraula demana, com Blas de Otero, la pau i la paraula.

La Garriga, 19 d’abril de 2007.

Que pretendemos
Dossier 2007
Comparativa
Derechos Reservados La Garriga Societat Civil 2008