Enllaços d'interès      Contacte         Castellano   
 
Pàgina principal
La Garriga Societat Civil
Comunitats indígenes zapatistes
Agermanament
Accions cíviques
Fòrum
Notícies
i Novetats
  Agenda d'activitats
Pàgina principal > Fòrum > Què pretenem

QUČ PRETENEM

El que pretenem és molt senzill: no es tracta d’arreglar el món, només hem de fer un de nou. Un dels elements que caracteritzen la política tradicional en la seva versió de democràcia representativa és que uns parlen i els altres escolten. Poden acatar o disentir, però escolten. El que pretèn el Fòrum Civil per la Paraula és que parlin els que sempre han quedat relegats a l’escolta. Tal com s’articula la política actualment hi ha somnis que no hi caben a les urnes. Vivim en una democràcia, però aquest fet no suposa per se (encara que alguns semblen creure que sí, que màgicament la democràcia ens situa en la fi de la història i molt a prop del paradís) la consecució del millor dels móns possibles. Des del Fòrum no oblidem que històricament s’ha lluitat molt per a aconseguir un sistema on totes les persones tinguin dret a vot i, precisament en el nostre país, no ens cal mirar gaire lluny per conèixer generacions que deixaren la vida lluitant per aquest somni, perquè tota persona pogués votar i cada vot fos igual. Però cal anar amb cura amb el que es somia perquè de vegades esdevé realitat, el somni es cumpleix. Es tracta, però, d’un somni desvirtuat, l’anhelada democràcia (en aquest cas la democràcia representativa) ha esdevingut finalment un somni, sí, però és el somni dels publicistes i els especialistes en marketing. És, en definitiva, el somni dels venedors. Cada quatre anys tots els partits polítics ens intenten vendre un eslògan, ni tan sols un programa polític amb l’anàlisi de la situació i les propostes de gestió i govern, sinó únicament un eslògan. En lloc d’apel•lar a la raó apel•len als sentiments i deleguen la seva tasca en els publicistes i assessors d’imatge. És més important la composició fotogràfica dels cartells electorals i la frase que escullen com a eslògan que el mateix programa polític, que molts cops desconeixem quan ja estem dipositant el vot a l’urna.

Hi ha molta gent interessada a fer-nos creure que és aquest l’únic model possible, que no hi ha una altra manera, però la participació va més enllà d’anar a votar cada quatre anys. Òbviament comporta més feina, i també més responsabilitat, però també és l’única manera d’exercir la ciutadania amb dignitat. Parlem llavors de democràcia participativa, però d’una participació real, constant i implicada en la gestió dels afers públics (que són en definitiva de tots nosaltres).

l Fòrum Civil per la Paraula pretèn anar més enllà de l’acte puntual del vot cada quatre anys (fet que suposa una ració de democràcia de tres segons cada quatre anys) per a construir un espai per a la paraula, un espai de reflexió, debat, propostes i agitació d’idees per tal d’incidir de manera directa en el govern del nostre municipi. No és possible que un petit nombre de persones –siguin una, set o disset- concentrin les decisions que afecten els més de 14.000 habitants de la Garriga, no és possible (i no és veritat) que aquesta sigui l’única manera possible de fer, no ens hi conformem.

El Fòrum Civil per la Paraula fa la crida a que escoltis i t’escoltin, a crear una manera nova de fer política, a reflexionar i a decidir en col•lectiu quins són els grans problemes del municipi. Les persones (aquests 14.000 o més) són els únics capaços de trobar les solucions que beneficiïn tothom. Així que nosaltres parlem i els nostres representants polítics ens escolten i obeeixen. El Fòrum Civil per la Paraula et convida a pronunciar la teva paraula, a fer-te visible, a decidir sobre la gestió municipal participant en les taules de treball que tindran lloc el diumenge 29 d’abril a les 17 hores a fora de l’auditori de l’escola municipal de música i en el vermut-taula rodona amb els caps de llista que es celebrarà el diumenge 13 de maig en el mateix indret a partir de les 11:30 hores. El Fòrum Civil per la Paraula demana, com Blas de Otero, la pau i la paraula.

La Garriga, 19 d’abril de 2007.

Què pretenem
Dossier 2007
Comparativa
Drets Reservats La Garriga Societat Civil 2009
  yurijuarez.com