Enllaços d'interès      Contacte         Castellano   
 
Pàgina principal
La Garriga Societat Civil
Comunitats indígenes zapatistes
Agermanament
Accions cíviques
Fòrum
Notícies
i Novetats
  Agenda d'activitats
Pàgina principal > Agermanament > La Garriga / Municipio Autónomo del Trabajo 

LA GARRIGA / MUNICIPIO AUTÓNOMO DEL TRABAJO

Tota aquesta activitat va provocar que els vincles entre el Municipio Autónomo Rebelde Zapatista el Trabajo (a la zona nord de Chiapas, que abasta 38 comunitats indígenes) i el poble de la Garriga i tots els que ens donaven suport s'anessin estrenyent. Va néixer així la necessitat de fer un pas més, segurament el definitiu: enfocar l'activitat de tots aquests colUlectius a realitzar un AGERMANAMENT amb aquestes comunitats.

Els agermamaments són una forma de vincular les comunitats i municipis en resistència de Chiapas amb comunitats en resistència de tot el món. Faciliten el poder compartir i aprendre diverses formes de lluita.

Cada Comunitat o Municipi respon a qualsevol crida dels seus germans i germanes, a nivell polític, cultural, legal o material.

L'agermanament implicava un nivell de compromís i de responsabilitat que tres anys enrere no ens hauríem sentit capaços de plantejar. La base social que ens donava suport ens animava a assolir aquest objectiu.

Es pretenia que l'agermanament entre la Garriga i el Municipio de Trabajo fos sentit i viscut per tota la població i per tots els pobles i institucions que s'hi volguessin afegir. Tothom hi va ser convidat a participar. Les possibilitats són infinites i l'única norma a seguir és que l'intercanvi esdevingui enriquidor per ambdues parts.

"...un verdadero hermanamiento no es solamente lo que tú puedas enviarme, sinó mantener una comunicación en todos los aspectos... no sería esperar a ver qué nos envían, sinó empezar a hablar juntos de nuestros problemas, de nuestras ilusiones, esperanzas y todo lo demás, compartir experiencias y conocimientos".

AGERMANAR-SE és Conèixer, Compartir, Acompanyar i, en conseqüència, Estimar.

El juny de 2002 es va celebrar l’agermanament a la Garriga, a la 4a Fira per Chiapas, amb un pregó de la diputada del parlament de Catalunya, Dolors Comas d’Argemir, i amb la participació de 15 entitats de la Garriga i un munt de particulars que van fer d’aquest un agermanament de la societat civil. L’agost de 2002 es va celebrar en una impressionant festa de 3 dies al Aguascalientes de Roberto Barrios amb la presència de 40 persones vinculades a LGSC i més de 800 indígenes del MAREZ el Trabajo. La dignitat mostrada pels companys zapatistes ens va deixar a tots el cor ple. Va tenir força repercussió mediàtica a les nostres terres i a Mèxic. Es va avisar al govern mexicà d’aquest agermanament, i ens van contestar que els hi semblava bé, sense reconèixer que en realitat els molesta que per la nostre presència no puguin seguir assetjant les comunitats impunement.

I aquest fet encara va ser més important quan 5 anys després, l’agost de 2007, l’Ajuntament de la Garriga s’adherís a l’agermanament, aconseguint, fet transcendental per els zapatistes, que una institució oficial catalana els reconegués com a govern autònom. D’això també n’estan ben informats el president de Mèxic, el de l’estat de Chiapas i al consolat mexicà de Barcelona.

El juny de 2007, vam celebrar el 5è aniversari de l’agermanament a la Garriga, a la Festa de la dignitat rebel, 9à Fira per Chiapas. I el mateix agost de 2007 també ho vam celebrar a la comunitat de Santa Cruz, MAREZ el Trabajo, també amb la presència de més de 40 persones vinculades a LGSC, i més de 500 zapatistes del municipi.

Què és?
La Garriga / Municipio
    Autónomo del Trabajo 
Agermanament d'escoles
Drets Reservats La Garriga Societat Civil 2009
  yurijuarez.com