Enllaços d'interès      Contacte         Castellano   
 
Pàgina principal
La Garriga Societat Civil
Comunitats indígenes zapatistes
Agermanament
Accions cíviques
Fòrum
Notícies
i Novetats
  Agenda d'activitats
Pàgina principal > La Garriga Societat Civil > Missió - Visió - Objectius

MISSIÓ - VISIÓ - OBJECTIUS

Missió

La nostre associació neix per a donar suport material i humà a la construcció de l’autonomia indígena zapatista en els Municipios Autónomos Rebeldes Zapatistas de Chiapas. I és que l’anàlisi que es va fer és que aquest moviment té coses ben interessant per ensenyar i que està fent possible la seva proposta. Són una alternativa real per avançar cap a la visió que tenim, i per això vam sentir convenient acompanyar el seu procés.

Per això tractem de ser un vincle, des de la societat civil, entre els zapatistes i les persones, institucions, associacions i col·lectius d’arreu del món, però sobretot de Catalunya i rodalia, que es vulguin implicar en aquesta lluita. Mirem de fer una cooperació directa entre pobles, horitzontal i no paternalista. Intentem que ens coneguem tots plegats, per aprendre, per gaudir i patir junts. Fem activitats per conscienciar la nostra societat de que s’ha de moure, tal i com han fet els companys i companyes zapatistes, per acabar amb les desigualtats, amb la marginació i menyspreu al que estan sotmesos en moltes situacions els indígenes, els indigents, les dones, la gent gran, les prostitutes, els i les homosexuals, els transsexuals, els joves, els treballadors i treballadores, etc.

Som un grup de gent amb postures polítiques diverses però amb un clar component llibertari i social. Ens basem en que l’educació és un àmbit transcendental en el que s’ha d’incidir per a poder transformar les persones i el món. Un altre àmbit en el que ens sembla crucial actuar és en el de la gestió local en el nostre municipi i territori, implicant-nos en els diferents moviments que hi ha en defensa del medi ambient, del medi humà i dels drets de les persones.

Visió

Caminem conjuntament amb un munt de persones, organitzades en col·lectius o no, d’aquí, de Mèxic i d’arreu, preguntant i actuant, cap a un món que els nostres descendents celebrin. Com un deute cap a ells, i no com un regal que els nostres pares ens han fet i estem malbaratant. Creiem que el primer canvi, la primera revolució, ha de ser a les ments, hem de canviar de paradigma existencial, alguns i algunes persones ja ho estan fent, de formes ben diverses.

Imaginem un món més humà, i per tant en equilibri amb la mare terra, on hi tinguin cabuda tots els colors dels pobles, i on els drets individuals i col·lectius estiguin garantits i hagin estat decidits i acceptats per tots i totes. Un món en què la ciència, la política i l’esperit humà no estiguin dominats pels poders econòmics.

El nostre col·lectiu vol seguir-hi participant, fer créixer més la xarxa, i fer-la més forta, aquest xarxa de persones i col·lectius que lluiten a favor de la humanitat, i contra el neoliberalisme. Des de baix a l’esquerra, però sense oblidar que el diàleg, la política i la cooperació són els nostres àmbits d’actuació; i sabent  que volem un horitzó sense partits polítics, de veritable democràcia directa, amb el control dels pobles sobre els mitjans de producció i els recursos naturals. Com que no podem acabar amb el poder, i sembla que els humans no el sabem controlar quan n’acumulem massa, es tracta de que quedi el més repartit possible entre les persones que són al món.

Aprenem del passat, no l’oblidem però no ens hi ancorem, som éssers històrics pensem, actuem i pensem aquí i ara, en el present, però tenint en ment l’horitzó d’un futur millor, que pensem possible per a tot i totes.

Objectius

- Establir sinergies entre els municipis zapatistes i la societat civil per tal d’aconseguir recursos econòmics i materials per a poder donar suport a la construcció de l’autonomia indígena.

- Donar a conèixer la lluita zapatista en el màxim nombre de territoris i d’àmbits possibles, però sobretot en l’educatiu i en el dels moviments socials.

- Possibilitar el contacte entre pobles i escoles d’aquí amb pobles i escoles zapatistes per a que estableixin agermanaments.

- Facilitar al màxim la participació de persones d’aquí en les diferents activitats que realitzen els zapatistes a Chiapas, perquè creiem que hi ha un benefici mutu.

- Establir sinergies amb els diferents moviments socials i de lluita en defensa del medi ambient, del medi humà i dels drets de les persones, que actuen al nostre municipi i arreu per tal de difondre i/o participar en les seves accions.
Qui som?
Missió - Visió - Objectius
Què fem?
Com puc participar?
On estem
Drets Reservats La Garriga Societat Civil 2009
  yurijuarez.com