Enllaços d'interès      Contacte         Castellano   
 
Pàgina principal
La Garriga Societat Civil
Comunitats indígenes zapatistes
Agermanament
Accions cíviques
Fòrum
Notícies
i Novetats
  Agenda d'activitats
Pàgina principal > Comunitats indígenes zapatistes > Projectes

PROJECTES

L’elaboració, l’execució i seguiment d’aquests projectes, en les àrees de Salut, Educació, Projectes, Productius i Millora d’Infrastructures ha estat fet pels Comitès responsables de cadascuna de les àrees i els seus pobles, que en el temps acordat i combinant-t’ho amb la seva feina quotidiana a la milpa (terra de cultiu), han realitzat els treballs previstos, informant sobre l’avenç dels treballs, obtenint els beneficis dels projectes que han funcionat bé, i aprenent dels errors dels que no han anat tant bé. La implicació i participació dels propis beneficiaris en l’elaboració, execució i seguiment dels projectes, deconstruint el concepte de Cooperació Internacional a la manera zapatista, fent que aquesta sigui horitzontal, sense paternalisme ni assistencialisme, reflexa de quina manera estan lluitant per la emancipació i l’autonomia, des de la democràcia, la justícia i la pau. Des de La Garriga Societat Civil, i amb el suport inestimable d’associacions, institucions i particulars hem donat suport econòmic, tècnic i humà a la construcció d’aquest somni que és exemple, i pot ser inspiració, per als moviments altermundistes i anticapitalistes.

La participació, organització i voluntat d’un poble que creu i lluita pacíficament per viure amb dignitat ha estat una lliçó per a les persones que hem viscut des de la vora aquest procés. Els resultats assolits en aquests anys han estat sorprenents, i un salt endavant en la pràctica de l ’autogestió municipal. Tot plegat, ens ha animat a tots a continuar en aquest camí , i junts emprendre altres projectes que són necessaris a la zona. La Garriga Societat Civil, juntament amb altres associacions, institucions i particulars, continuarà amb el compromís d’acompanyar a les comunitats en aquest intercanvi de sabers, que tant ens enriqueix.

Cal dir que ens sentim forts, per la confiança i estimació que les autoritats, la Junta de Buen Gobierno i els Consejos Autónomos dels MAREZ de la Zona Nord ens han demostrat, i també, perquè no és solament La Garriga Societat Civil, sinó que en som molts i moltes de tot arreu que fem possible la globalització de la solidaritat.

Els llaços de solidaritat iniciats l’any 1998 han donat els següents resultats, i continuem treballant amb els germans zapatistes en la construcció de l’autonomia indígena.

Història
Projectes
- 2008
- 2007
- 2006
- 2005
- 2004
- 2003
- 2002
- 2001
- 2000
Documents
Memòries
Drets Reservats La Garriga Societat Civil 2009
  yurijuarez.com