Enllaços d'interès      Contacte         Castellano   
 
Pàgina principal
La Garriga Societat Civil
Comunitats indígenes zapatistes
Agermanament
Accions cíviques
Fòrum
Notícies
i Novetats
  Agenda d'activitats
Pàgina principal > Comunitats indígenes zapatistes > Projectes > Any 2008

PROJECTES ANY 2008

PROJECTE DE CONSTRUCCIÓ DE LA CLÍNICA REGIONAL, MAREZ EL TRABAJO

L’any 2007 els nostres germans i germanes del MAREZ el Trabajo van haver d’abandonar la clínica que feien servir a Roberto Barrios per pressions paramilitars, ja que assetjaven contínuament durant la nit la doctora i els promotors i promotores que hi treballaven. Es per això que, i en acord amb la Junta de Buen Gobierno, van decidir construir una clínica en una altre comunitat, Santa Cruz, molt més cèntrica i accessible per a tots els habitants del MAREZ. Aquesta clínica, anomenada Ixchel i que vol ser un referent dins del SSAZ, s’està construint amb diners de l’Ajuntament de la Garriga, segons un conveni signat aquest estiu de 2008 entre el mateix i el Consejo del MAREZ el Trabajo.

Actualment la clínica està a mig construir i si la climatologia ajuda pensem que l’estiu de 2009 s’acabarà de construir aquesta clínica.

Població beneficiada: Els aproximadament 35.000 habitants del MAREZ del Trabajo, zapatistes i no zapatistes, que seran atesos indistintament en aquesta clínica.
Finançament: AJUNTAMENT DE LA GARRIGA, A TRAVÉS DEL FONS CATALÀ DE COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT. COL·LEGI D’ARQUITECTES I APARELLADORS TÈCNICS DE BARCELONA.PROJECTE DE SUPORT AL PROJECTE PRODUCTIU PER A LA CLÍNICA IXCHEL, MAREZ EL TRABAJO

Amb la idea que els projectes siguin autogestionats i autofinançats a mig i llarg termini, els germans zapatistes estan desenvolupant diferents feines per aconseguir els recursos necessaris per mantenir el funcionament de la clínica i donar suport als que hi treballin. Per això estan fent servir es suport econòmic per engegar un projecte de cria de vaques i un altre de compra-venda de grans bàsics, que ja estan en funcionament i començant a donar els primers fruits.

Finançament: AJUNTAMENT DE LA GARRIGA, A TRAVÉS DEL FONS CATALÀ DE COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT. TREBALLADORS SOLIDARIS DE L’AJUNTAMENT DE L’HOSPITALET DE LLOBREGAT.PROYECTO DE CAPACITACIÓN EN ORGANIZACIÓN Y AUTOGESTIÓN PARA LAS COMUNIDADES INDÍGENAS DE LA ZONA NORTE DE CHIAPAS, MÉXICO

Enguany, i a demanda de la Junta de Buen Gobierno y els MAREZ de la zona nord, es van reemprendre els tallers en administració, que es van realitzar durant el mes d’agost i setembre, i que van comptar amb uns 70 participants que van rebre capacitació en elaboració de projectes i comptabilitat bàsica. Està previst que aquests tallers es continuïn realitzant al llarg de l’any 2009.

Població beneficiada: Els habitants dels MAREZ participants que veuen millorada la capacitat de les
seves autoritats de gestió dels recursos propis i de la solidaritat internacional.
Finançament: Recursos propis de LGSC i aportacions personals dels facilitadors i facilitadores. A l’espera del suport de l’AJUNTAMENT DE LA GARRIGA al qual em presentat el projecte.Història
Projectes
- 2008
- 2007
- 2006
- 2005
- 2004
- 2003
- 2002
- 2001
- 2000
Documents
Memòries
Drets Reservats La Garriga Societat Civil 2009
  yurijuarez.com